اداره راهنمایی و رانندگی برای جلوگیری از ترافیک و مشکلاتی که در جاده ایجاد میشود، تناژ کامیون را برای خودروهای سنگین و نیمهسنگین مشخص میکند. این اصطلاح به حداکثر وزن مجاز برای بارگیری محمولههای مختلف در یک کامیون اشاره دارد
شاید بتوان گفت اصلیترین دلیل تعیین تناژ کامیون، حفظ ایمنی جادههاست. ازآنجاکه حرکت کامیونها و تریلیها با محمولههای بیش از حد مجاز و سنگین باعث ایجاد مشکل در تردد میشود، و از سوی دیگر به زیرساختهای جادهها و پلها نیز آسیب وارد میکند، کامیونها باید قوانین مربوط به محدودیت حمل بار را رعایت کنند. برخی از پلها و حتی جادهها توانایی تحمل محمولههای ترافیکی را ندارند.
یکی دیگر از دلایل تعیین تناژ مجاز کامیون، جلوگیری از کاهش سرعت کامیون، افت عملکرد بهینه و جلوگیری از آسیب به قطعات داخلی آن است. تولیدکنندگان کامیونها برای اینکه کیفیت محصولاتشان زیر سؤال نرود و باعث بدنامی برند آنها نشود، باید برای هریک از محصولات خود تناژ را مشخص و در دفترچه راهنما ذکر کنند.
درصورتیکه میزان بار کامیون از تناژ بیشتر شود، باید روی آن علامتی نصب شود که نشان دهد کامیون بیش از ظرفیت مجاز بار حمل میکند. این خودروها زمان حرکت بهکندی حرکت میکنند که همین عامل باعث افزایش خطر غلتیدن یا سقوطشان میشود. بنابراین، راننده کامیون باید با علامت به سایر خودروهایی که در جاده حرکت میکنند نشان دهد که به محموله نزدیک نشوند.
با همه این موارد، رعایت تناژ مجاز کامیون به نفع شرکتهای بازرگانی، رانندگان و شرکتهای حمل و نقل است. بارگیری بیش از ظرفیت کامیون خطر انفجار لاستیکها را در پی دارد. حتماً میدانید وقتی لاستیک خودرو دچار آسیب شود، فاجعه به بار میآورد. از سوی دیگر، بار بیش از حد در جاده، حرکت سایر خودروها را مختل میکند.
تناژ کامیون یکی از راههای جلوگیری از حمل بیش از حد بار در کامیونهاست. طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، هر کامیون قادر به حمل بار به اندازه مشخصشده است که در این مطلب نیز به آن اشاره کردیم. در دفترچه راهنمای هر کامیون نیز تناژ مجاز کامیون مشخص شده است تا رانندگان از آن اطلاع داشته باشند. درصورتیکه یک راننده بخواهد باری بیش از ظرفیت خودرو را بارگیری کند، به مجوز نیاز دارد. با تماس با کارشناسان «شرکت حمل و نقل شهاب راه» میتوانید اطلاعات کاملتری درباره میزان تناژ کامیون و نحوه حمل بار خود کسب کنید.